In januari 2017 starten er vier Urania cursussen

Vanaf januari starten er op Volkssterrenwacht Urania vier cursussen: de korte cursus sterrenkunde, dagcursus sterrenkunde, cursus weerkunde en de cursus astrofysica. Omdat het aantal plaatsen voor de cursussen beperkt is, is snel inschrijven aan te raden.

Korte cursus sterrenkunde voor beginners geeft een algemeen overzicht van de astronomie en richt zich naar volwassenen. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 12 lessen van 20u00 tot 22u10, op vrijdagavond. De cursus start op vrijdag 13 januari 2017.

Dagcursus sterrenkunde: deze dagcursus geeft een algemeen overzicht van de sterrenkunde en richt zich naar volwassenen die overdag vrij zijn, waaronder (jong)gepensioneerden. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 11 lessen van 13u30 tot 16 uur, en gaat door op maandagnamiddag. De cursus start op maandag 9 januari 2017.

Basiscursus weerkunde: als aanverwante wetenschap, komt ook de weerkunde aan bod. Deze cursus geeft een overzicht van de weerkunde in 12 lessen van 2 uur. De lessen worden geïllustreerd aan de hand van de meettoestellen, het materiaal en de overige apparatuur aanwezig in het weerstation van Urania. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20 tot 22u10 en de cursus start op dinsdag 10 januari 2017.

Cursus astrofysica: Deze nieuwe cursus in 10 lessen past theoretische natuurkundige beginselen toe in de astronomie. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20u30 tot 22u30 en de cursus start op dinsdag 10 januari 2017.

Inschrijven kan je online of tijdens de eerste cursusavond op Urania.