In januari 2019 starten er vijf Urania-cursussen

In januari starten er bij Volkssterrenwacht Urania vijf cursussen: de korte cursus sterrenkunde, dagcursus sterrenkunde, dagcursus weerkunde, cursus astrofysica en workshop Nightscapes. Omdat het aantal plaatsen voor de cursussen beperkt is, is snel inschrijven aan te raden.

Korte cursus sterrenkunde voor beginners geeft een algemeen overzicht van de astronomie en richt zich naar volwassenen. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 11 lessen van 20u00 tot 22u10, op vrijdagavond. De cursus start op vrijdag 11 januari 2019.

 

Dagcursus sterrenkunde: geeft een algemeen overzicht van de sterrenkunde en richt zich naar volwassenen die overdag vrij zijn, waaronder (jong)gepensioneerden. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 11 lessen van 13u45 tot 16 uur, en gaat door op maandagnamiddag. De cursus start op maandag 7 januari 2019.

 

 

 

Dagcursus weerkunde: als aanverwante wetenschap, komt bij Urania ook de weerkunde aan bod. Deze cursus geeft een overzicht van de weerkunde in 9 lessen van 2 uur. De lessen worden geïllustreerd aan de hand van de meettoestellen, het materiaal en de overige apparatuur aanwezig in het weerstation van Urania. De lessen gaan door op dinsdagnamiddag van 13u45 tot 16 uur en de cursus start op dinsdag 8 januari 2019.

 

 

 

Cursus astrofysicaDeze cursus in 10 lessen past theoretische natuurkundige beginselen toe in de astronomie. De lessen gaan door op donderdagavond van 20u30 tot 22u30 en de cursus start op donderdag 10 januari 2019.

 

Workshop Nightscapes: In deze workshop van drie lessen word je op weg geholpen om geslaagde astrofoto’s te maken met eenvoudig materiaal. Je start met het opfrissen van enkele basisprincipes en trekt er daarna op uit om sterrenbeelden en hemelverschijnselen te fotograferen. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20u tot 22u en de cursus start op dinsdag 19 februari 2019.

 

 

Om deel te nemen aan deze cursussen dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven doe je online of tijdens de eerste cursusdag/avond bij Urania.