In januari 2020 starten er zes Urania-cursussen

In januari starten er bij Volkssterrenwacht Urania zes cursussen: de korte cursus sterrenkundedagcursus sterrenkunde, dagcursus ruimtevaartcursus weerkundecursus astrofysica en de Workshop Nightscapes. Omdat het aantal plaatsen voor de cursussen beperkt is, is snel inschrijven aan te raden.

 

Overzicht

Korte cursus sterrenkunde voor beginners geeft een algemeen overzicht van de astronomie en richt zich naar volwassenen. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 12 lessen en gaat door op vrijdagavond, van 20 tot 22.10 uur. De cursus start op vrijdagavond 10 januari 2020.

Dagcursus sterrenkunde geeft een algemeen overzicht van de astronomie en richt zich naar volwassenen die overdag vrij zijn, waaronder (jong)gepensioneerden. De nadruk ligt op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. De cursus beslaat 11 lessen en gaat door op maandagnamiddag, van 13.45 tot 16 uur. De cursus start op maandag 6 januari 2020.

Dagcursus ruimtevaart: Deze nieuwe dagcursus geeft een algemeen overzicht van de ruimtevaart en richt zich naar volwassenen die overdag vrij zijn, waaronder (jong)gepensioneerden. De cursus beslaat 8 lessen en gaat door op dinsdagnamiddag, van 13u45 tot 16 uur. De cursus start op dinsdag 7 januari 2020.

Basiscursus weerkunde: Als aanverwante wetenschap, komt ook de weerkunde aan bod. Deze cursus geeft een overzicht van de weerkunde in 12 lessen van 2 uur. De lessen worden geïllustreerd aan de hand van de meettoestellen, het materiaal en de overige apparatuur aanwezig in het weerstation van Urania. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20 tot 22.10 uur. De cursus start op dinsdagavond 7 januari 2020.

Cursus astrofysicaDeze cursus in 10 lessen past theoretische natuurkundige beginselen toe in de astronomie. De lessen gaan door op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur. De cursus start op donderdagavond 9 januari 2020.

Workshop NightscapesIn deze workshop van drie lessen word je op weg geholpen om geslaagde astrofoto’s te maken met eenvoudig materiaal. De lessen gaan door op dinsdagavond van 20 tot 22 uur. De cursus start op dinsdagavond 21 januari 2020.

 

Praktisch

Om deel te nemen aan de cursussen dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven kan je online of ter plaatse tijdens onze openingsuren. Als er nog plaatsen beschikbaar zijn, kan je ook nog inschrijven voor aanvang van de eerste les.