Ledenavond op vrijdag 5 mei 2023

Een blik achter de schermen van Urania Mobiel en Urania's Astroreizen

Tijdens de ledenavonden op vrijdagavond laten we onze leden kennismaken met een activiteit van onze vereniging of een specifiek aspect van onze werking.

 

Op de ledenavond van vrijdag 5 mei nemen we je mee achter de schermen van Urania Mobiel en Urania’s Astroreizen.

 

Meer dan 25 jaar geleden, in 1996 om precies te zijn, was een groots opgezet Urania-evenement “Echo of Space” de directe aanleiding tot de geboorte van Urania Mobiel, Vlaanderens eerste – en nog steeds enige – mobiele sterrenwacht.

Jaarlijks bezoekt Urania Mobiel tussen de 70 en de 90 scholen.  Sommige scholen doen al sinds 1996 jaarlijks beroep op Urania Mobiel om de leerlingen iets bij te brengen over de kosmos.

 

 

 

Eveneens in 1996 ging Urania’s eerste astroreis richting Tenerife. Sindsdien namen we honderden astroreizigers mee naar alle continenten. Voor zonsverduisteringen, poollicht, raketlanceringen, bezoeken aan wereldberoemde sterrenwachten of gewoon: schitterende sterrenhemels.

 

 

Hoe Urania Mobiel en Urania’s Astroreizen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, hoor je op 5 mei uit eerste hand, namelijk van Werner Hamelinck, die beide activiteiten uit de grond stampte en er tot op de dag van vandaag voltijds mee bezig is.  Een niet te missen stuk Urania-inside info, voor ieder die graag meer te weten komt over de vele activiteiten van Urania op andere momenten dan dinsdag-, donderdag- of vrijdagavond.  

 

Aanvang om 20 uur.

Einde om 21.30 uur.

Nadien gelegenheid tot napraten in de astrobar.

Graag vooraf aanmelden via DIT FORMULIER.