Lezing: De vlucht van Apollo 7 op maandagnamiddag 22 oktober

Op maandag 22 oktober 2018 is er op Urania om 14u00 een lezing over "De vlucht van Apollo 7" door Uranialesgever Koen Geukens. Bezoekers en Uranialeden zijn welkom. De toegang is 5 euro, voor Uranialeden is de toegang gratis. Reserveren is nodig en kan via info@urania.be.

Vijftig jaar geleden, op 11 oktober 1968, werd de eerste bemande Apollo-capsule gelanceerd, zonder maanlander. De bemanning moest in een baan om de Aarde uittesten of de nieuwe capsule inderdaad een veilige thuis zou zijn voor de astronauten op hun reis naar de Maan. Een belangrijke vraag, want de brand met Apollo 1 in januari 1967 had laten zien dat het originele ontwerp heel wat fouten vertoonde, met de dood van drie astronauten tot gevolg. In de voordracht blikken we terug op deze belangrijke vlucht, die ook de geschiedenis zou ingaan om een totaal andere (onverwachte) reden.

Als extraatje blikken we ook terug op de mislukte lancering van 11 oktober jl. toen de lancering van een Soyuz met twee ruimtevaarders een twee minuten na vertrek moest afgebroken worden.