Nieuwjaarsreceptie Urania zondagnamiddag 17 januari

Op zondagnamiddag 17 januari 2016 om 15 uur houden we onze traditionele nieuwjaarsreceptie. Er is een voordracht door Bart Hendrickx. Hij zal het hebben over de "Status van het planetaire onderzoek".

In juli 2015 schreef de Amerikaanse sonde New Horizons geschiedenis door als eerste voorbij Pluto te vliegen. Daarmee heeft de mens bijna 60 jaar na het begin van het ruimtevaarttijdperk al de belangrijkste objecten van het zonnestelsel van dichtbij bekeken. In deze voordracht wordt een status gegeven van het planetaire onderzoek door ruimtesondes. Welke missies zijn aan de gang en welke gaan in de nabije toekomst van start? Welke belangrijke vragen over de planeten, satellieten, kometen en planetoïden moeten nog beantwoord worden?

Verder stellen we ook het activiteitenprogramma van het voorjaar voor en als afsluiting van de namiddag is er nog een hapje en een drankje. Deze activiteit is volledig gratis en iedereen is welkom (ook partner en/of gezin).

Deze activiteit is volledig gratis en iedereen is welkom (ook partner en/of gezin) - See more at: http://www.urania.be/urania/nieuws/afsluiting-urania-werkjaar-en-uitreik...