Start nieuw cursusjaar van Urania

Wie graag wat meer wil weten over sterrenkunde of weerkunde, kan elk jaar bij ons terecht voor een gevarieerd aanbod aan cursussen. Jong en oud kunnen kiezen uit een pakket met wekelijkse cursussen, voor zowel absolute beginners als meer ervaren amateur-astronomen. Van 7 tot 77 jaar, iedereen vindt wel iets naar zijn gading.

Voor kinderen worden de cursus sterrenpluisjes (eerste en tweede leerjaar), sterrenstofjes (derde en vierde leerjaar) en sterrenplukkers (vijfde en zesde laarjaar) en de jeugdcursus sterrenkunde (vanaf 12 jaar) ingericht. Deze cursussen gaan door op zaterdag.

De basiscursus sterrenkunde geeft je een volledig beeld van de hele sterrenkunde, met nadruk op het theoretische aspect, en bestaat uit 27 lessen. De cursus praktische sterrenkunde gaat dan weer dieper in op de praktijk van het waarnemen, en bestaat uit 8 lessen. Daarnaast kan je ook nog de cursussen weerkunde, dagcursus sterrenkunde, korte cursus sterrenkunde en kijkerbouw volgen.

De lessen worden telkens gegeven op dinsdag, donderdag of vrijdagavond van 20 tot 22 uur. Tijdens de laatste week van september starten de eerste lessen, op dinsdagavond 23 september de cursus praktische sterrenkunde en op donderdagavond 25 september de basiscursus sterrenkunde. De cursus weerkunde, dagcursus sterrenkunde en korte cursus sterrenkunde starten na nieuwjaar. Inschrijven kan je op onze website of tijdens de eerste cursusavond op Urania. Het nieuwe cursusboekje kan je terugvinden hieronder in bijlage.

Overzicht cursussen en data

BijlageGrootte
PDF icon Urania Cursussen-2014-2015.pdf326.14 KB