Urania kijkavond op vrijdag 6 januari 2017

Sluit de kerstvakantie af met een hemels evenement: een kijkavond bij Volkssterrenwacht Urania!

Op vrijdag 6 januari 2017 is er op Urania een kijkavond. Bezoekers en Urania leden zijn welkom om bij helder weer een blik te werpen door verschillende telescopen op o.a. de maan en de planeten Venus en Mars.

De kijkavond start om 19u00 in ons Zeiss Planetarium, met een overzicht van wat er aan de hemel allemaal zichtbaar is die avond. 

 

Als het weer het toelaat, ga je het daarna met eigen ogen bekijken door onze sterrenkijkers. Naast de maan, Venus en Mars zijn er ook een hele reeks deep sky-objecten te zien, zoals de Pleiaden, de Andromedanevel en Orionnevel.

Pleiaden (foto: Koen Van der Auwera)

Opname van de Pleiaden, gemaakt door Urania-lid Koen Van der Auwera

 

Ben je voldaan van al het waarnemen (of misschien wat verkleumd van de kou)? Dan ben je welkom in onze Astrobar. Warm je op bij een lekker drankje, het is inbegrepen in de toegangsprijs!

De toegang is 6 euro (inclusief 1 drankje in de Astrobar), voor Urania leden is de toegang gratis. Reserveren voor deze kijkavond is niet nodig.

*** Aangezien het begin januari is, zullen een warme sjaal, jas en dikke schoenen zeker van pas komen. Als je onze parking gebruikt tijdens de kijkavond vragen wij geen grootlichten te gebruiken. Bedankt! ***

De Gobelijn telescoop in de waarnemingstoren