Urania open tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdagavond 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober 2019 vindt de 24ste Nacht van de Duisternis plaats. Deze actie wil de gemeenten overtuigen om bewust om te springen met openbare verlichting en lichthinder zoveel mogelijk te beperken. Volkssterrenwacht Urania is geopend van 20 tot 23 uur. Kom (gratis) naar de sterren en de maan kijken door onze telescopen. Je krijgt ook informatie over wat lichtvervuiling precies is.

 

In ons planetarium kan je een voorstelling bijwonen waar we het fenomeen van de lichthinder heel mooi kunnen tonen.

De prijs voor een planetariumvoorstelling is 6 euro per persoon. Er zijn voorstellingen om 20u30, 21u30 en 22u30.

We tonen tijdens de Nacht van de Duisternis in ons planetarium ook een full-dome film! Om 21 uur en 22 uur wordt de film "Van aarde tot universum" vertoond. De prijs voor de full-dome film is 6 euro per persoon.

Ook de Astroshop en de Astrobar zijn de hele avond geopend!

 

Over de film:

De nachtelijke sterrenhemel spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Al eeuwenlang proberen we de daarin liggende mysteries van het universum te ontrafelen. Vandaag zorgen telescopen en ruimtemissies voor spectaculaire veranderingen in ons denken over de kosmos. Deze voorstelling neemt de bezoeker mee op ontdekkingsreis doorheen het uitgestrekte heelal. Vertrekken doen we bij de Oude Grieken en hun geocentrisch wereldbeeld. Langzaam aan laten moderne technologie en gigantische telescopen onze werkelijke plaats tussen de sterren zien. We leven op een kleine blauwe planeet in een onopvallende uithoek van een reusachtig sterrenstelsel. Onderweg komen we meer te weten over de planeten van ons zonnestelsel, soorten nevels en sterrenhopen.