Urania open tijdens de Zonsverduistering van dinsdag 25 oktober 2022

Op 25 oktober 2022 zal vanuit het Noordpoolgebied, Europa en delen van Azië gezien de maan voorlangs de zon bewegen, een zonsverduistering! Het is wereldwijd een gedeeltelijke verduistering. Er zal dus nergens een totale zonsverduistering zichtbaar zijn. Dit fenomeen zal bij helder weer ook te zien zijn vanuit België. Opgelet: kijk nooit rechtstreeks naar de zon. Bescherm je ogen met een eclipsbril of zonnefilter!

Meer informatie over deze eclips vind je op www.eclips2022.be Een informatiecampagne van de Vlaamse Volkssterrenwachten die bestaat uit: een website, infobrochure, presentatie, oogveiligheidsposter en een korte infovideo. 

Urania opent die dag ook de deuren voor het publiek van 10 tot 13 uur. Bij opklaringen of mooi weer worden er meerdere telescopen opgesteld om de kijklustigen op een veilige manier naar de eclips te laten kijken.

Een toegangsticket kost 5 euro. Een veilige eclipsbril is in de toegangsprijs inbegrepen. Je ticket biedt tevens toegang tot onze tentoonstelling over eclipsen, overgangen en bedekkingen!

Ook onze Astrobar is open om je dorst te lessen!

livestream

We zenden tevens een livestream uit! Daarin worden livebeelden van de zon getoond en vertellen onze educatief medewerkers leuke anekdotes over de zon en eclipsen.

Volg de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=_G-IQrMviHE