Urania's coronazomer

Urania's coronazomer

 

Permanente opendeurdagen tijdens de zomermaanden!

Door de coronacrisis moest Urania noodgedwongen haar deuren sluiten tussen maart en mei. Sinds 18 mei heropenden we heel voorzichtig onze deuren, voor het grote publiek, en sinds 8 juni ook voor onze leden!

Een terugkeer naar de tijd zoals voor corona is het nog niet. En ook zonder kristallen bol beseft iedereen dat het nog wel enige tijd zal duren eer dat het geval is.

De komende zomermaanden zitten grote evenementen bij Urania er alvast niet in, en het is nog maar de vraag of onze traditionele opendeurdagen, het tweede weekend van september, in de gebruikelijke formule zullen kunnen of mogen plaatsvinden.

En dat terwijl die opendeurdagen voor vele Uranialeden en -sympathisanten net de gelegenheid zijn om eens naar Urania af te zakken, hun lidmaatschap te hernieuwen, in te schrijven voor een cursus, een bezoekje te brengen en gezellig te genieten in onze astrobar….

Maar bij de pakken blijven zitten zit niet in ons DNA, dus bedachten we een nieuwe formule om het publiek te laten kennis maken met Urania: tijdens de maanden juli en augustus houden we elke dag opendeurdag!

 

   

 

     

 

Kom langs in de zomervakantie, op afspraak!

Vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 28 augustus openen we elke namiddag de deuren vanaf 14 uur!

 • Er zijn twee begeleide bezoekmomenten, inclusief planetarium- en full-dome-filmvoorstelling en bij mooi weer een kijkmoment in onze waarnemingstoren, een programma van 2 uur.  Om 14.15 uur start de eerste sessie, toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. De sessie van 15.30 uur is voor het grote publiek. Tijdens de kindervoorstelling staat de gloednieuwe kinderanimatiefilm "Lucia en het meteorietenmysterie" op het programma!
 • Naast de namiddagsessies zijn er op dinsdag en vrijdag ook twee avondsessies: kindervoorstelling om 19.45 uur en publieke voorstelling om 20.45 uur.
 • En er zijn nog extra troeven! Buiten de permanente tentoonstelling is er in juli en augustus nog een tijdelijke tentoonstelling "De Primitieven in Spiegelbeeld" (over optische hulpmiddelen) en pakken we uit met het "Aurorium", een wonderlijke poollichtervaring in ons mobiel planetarium. In de expositieruimte van het planetariumgebouw kunnen bezoekers kennismaken met een unieke handgemaakte maquette van de Hubble Space Telescope!
 • De astrobar is open van 14 tot 17 uur. Voor of na het bezoek kan je rustig genieten van een drankje. Bij mooi weer kan dat ook op ons zonneterras!
 • Per sessie zijn er slechts 12 plaatsen beschikbaar. Zo kan de nodige afstand tijdens heel het bezoek gegarandeerd worden en houden we het voor iedereen veilig!
 • Vooraf reserveren en betalen is noodzakelijk en kan enkel online.
 • De prijs voor dit bezoek bedraagt 10 euro per persoon.
 • Voor Uranialeden is dit gratis, maar ook zij dienen online tickets te reserveren!

 

 

  

 

 

Exclusief voor Uranialeden: de Ledentafel!

Voor onze leden dokterden we nog een bijzondere bezoekformule uit!

Want naar Urania komen, dat doe je toch ook een beetje voor de gezelligheid? Maak daarom kennis met de Urania-ledentafel.   Kom met je bubbel naar Urania, wij reserveren graag een tafel voor jou in de astrobar!

 • Voor een gezelschap van maximaal 10 personen, waarvan minstens 1 persoon lid is van Urania.
 • Voor een drankje in de astrobar of, bij mooi weer, op het zonnige terras.
 • Jij en je gezelschap hebben vrije toegang tot de tentoonstellingszaal, de tijdelijke zomertentoonstelling en het unieke Aurorium!
 • Bij mooi weer werp je een blik op de zon door de grote telescoop in de toren of de zonnekijker (afhankelijk van beschikbaarheid van vrijwilligers).
 • Maak van de gelegenheid gebruik om je lidmaatschap te hernieuwen!
 • Leden die het afgelopen jaar een cursus volgden, kunnen dit aanduiden op het reservatieformulier en kunnen hun getuigschrift ophalen bij hun bezoek.

Dit alles geheel gratis voor jou en je hele gezelschap, op voorwaarde dat je iets consumeert in de astrobar. Een ideale namiddaguitstap of een leuk doel voor een fietstocht tijdens je staycation! 

 

   

 

EXTRA!

Als er vrije plaatsen zijn voor de planetarium/filmvoorstelling, kunnen die opgevuld worden door jou en je gezelschap, aan een voordeeltarief van 5 euro per persoon voor de niet-leden in je gezelschap! (Leden kunnen gratis de voorstelling bijwonen).

VOORWAARDEN:

 • enkel als er vrije plaatsen zijn! 
 • er wordt vooraf niet gecommuniceerd over hoeveel vrije plaatsen er nog zijn, dat verneem je pas ter plaatse. 
 • wil je zeker zijn van een plaats in het planetarium, kies dan niet voor de ledentafel maar voor de gewone bezoekformule zoals hierboven beschreven (vooraf online tickets aankopen)!