Vernieuwde Korte Cursus Sterrenkunde op Urania begin 2023

Zet je eerste stappen in de sterrenkunde met de Korte Cursus Sterrenkunde!  Een reeks van 10 + 1 lessen!

Je bent geboeid door de kosmos en wil er meer over te weten komen. Duidelijk uitgelegd, door lesgevers die zelf enthousiaste sterrenliefhebbers zijn. In begrijpbare taal, zonder ingewikkelde formules. 

Dat is exact wat onze volledig vernieuwde Korte Cursus Sterrenkunde biedt!

In 10 lessen krijg je een algemeen overzicht van de astronomie. Beginnend vanop onze eigen planeet en hoe je 's avonds de sterrenhemel ziet, leer je hoe je zelf kan beginnen met waarnemen. Dan reis je steeds verder de kosmos in. Van ons zonnestelsel naar de sterren daarbuiten, de Melkweg en veraf gelegen sterrenstelsels. 

Als extraatje plannen we een waarneemavond waarbij zelf maan, planeten en sterren waarneemt door de grote Urania-telescoop.

 

 

In deze lessenreeks ligt de nadruk op het beschrijvend aspect van de sterrenkunde. Er is geen wetenschappelijke of wiskundige voorkennis vereist.

Het overzicht van de lesonderwerpen vind je onderaan deze pagina. 

De lessen ter plaatse gaan door op dinsdagavond, van 20 tot 22 uur.  De eerste les is op 10 januari 2023.

 

Kies uit 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen.

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online enkele dagen na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, moet je een account hebben op de Urania-website.  De lessen worden NIET live uitgezonden. Ze worden opgenomen en zijn vanaf 1 à 2 dagen na de les te bekijken via de videopas-pagina van de korte cursus (https://www.urania.be/urania/videopas/korte-cursus-sterrenkunde).

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link.  

 

CURSUSKOST voor 11 lessen

LOKAAL-PAS : 25 euro 

VIDEO-PAS: 30 euro

COMBI-PAS: 40 euro

 

INSCHRIJVEN

Om deel te nemen aan deze cursus dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven doe je  via de ONLINE ACTIVITEITENSHOP.