Volle-maanvaart met Flandria 24 met mobiel planetarium op vrijdagavond 16 augustus.

Volkssterrenwacht Urania en Flandria nemen je vrijdagavond 16 augustus mee voor een unieke maanvaart en dit naar aanleiding van 50 jaar Urania en 50 jaar maanlanding!

Programma:

Om 20.00 uur scheep je in aan de Londenbrug, Kattendijkdok (Oostkaai 22 te Antwerpen). Om 20u30 worden de trossen losgegooid en vaar je door de dokken van de Antwerpse haven. We meren terug aan om 23.30 uur. Bij afvaart geniet je eerst van een mooie zonsondergang. Omstreeks 22u30 staat de volle maan aan de hemel. Onderweg kijk je met verrekijkers naar de sterrenhemel vanop de twee buitendekken. De Urania-gidsen leren je de sterrenbeelden herkennen met behulp van een sterke lichtpijl. Tijdens de vaart trakteert gids Roger je op een boeiende causerie over de maan. Een spectaculaire fulldome planetariumshow in de mobiele koepel, opgesteld op het voordek van het schip, krijg je er als extraatje bovenop! (*)

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind en/of regen wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen.

 

Prijzen

Vaart + voordracht + planetarium + 1 drankje:

Uranialeden:  42,- euro pp

Niet-leden:  45,- euro pp

Kijk hier naar een leuk verslag van onze laatste maanvaart + mooie fotoreportage!