Zonnekijkdag en voordracht op zondag 3 juli

Op zondag 3 juli 2016 zetten alle kleine en grote Vlaamse sterrenwachten hun deuren open in het kader van de Zonnekijkdag. Bij mooi weer worden er verschillende telescopen opgesteld om de kijklustigen op een veilige manier naar de zon te laten zien. Urania is geopend van 10 tot 17 uur.

Om 14 uur is er een voordracht door Urania-lesgever Walter De Raedt over "De Zon". Tijdens deze lezing van 1 uur komen volgende onderwerpen over de zon aan bod: warmteproductie, plaats in het zonnestelsel, fysische beschrijving en opbouw, waarnemingsgeschiedenis en waarnemen in verschillende golflengtes.

Op de parking zullen verschillende zonnekijkers staan waardoor je zowel zonnevlekken als zonnevlammen kan zien. In het auditorium van de sterrenwacht geven de medewerkers uitleg over de zon en de werking van een telescoop, ook de Astroshop is open en voor een verfrissend drankje is er de Astrobar.   De toegang is gratis.

Ingeval van bewolking is er een vervang­programma voorzien.

Nieuw vanaf dit jaar: planetariumvoorstellingen op Urania. We voorzien elk uur een voorstelling in ons Zeiss Planetarium tijdens de zonnekijkdag. De toegang bedraagt 5 euro (inclusief 1 drankje in de Astrobar). Urania leden bezoeken het planetarium gratis en hoeven dus geen tickets aan te kopen.

Nieuw vanaf dit jaar: planetariumvoorstellingen op Urania. We voorzien om de 30 min een voorstellingen in ons Zeiss Planetarium tijdens de sterrenkijkdagen met start om 19u30. De toegang bedraagt 5 euro (inclusief 1 drankje in de Astrobar).

Urania leden bezoeken het planetarium gratis en hoeven dus geen tickets aan te kopen. 

- See more at: http://www.urania.be/urania/nieuws/nationale-sterrenkijkdagen-2016#sthas...