Inschrijving Lidmaatschap

INSCHRIJVINGEN VOOR HET WERKJAAR 2020-2021 NU OPEN!

 

 

BELANGRIJKE INFO i.v.m. CURSUSJAAR 2020 - 2021

Het cursusjaar 2020 – 2021 zal anders verlopen dan we gewend zijn.

Momenteel (3 augustus 2020) gaan we ervan uit dat we in september met ons cursusjaar kunnen starten, zij het met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Concreet betekent dit o.a. dat het aantal cursisten dat ter plaatse bij Urania wordt toegelaten, beperkt zal worden. De aanwezige cursisten worden geacht de dan geldende veiligheidsmaatregelen correct na te leven!

Om toch zoveel mogelijk mensen de kans te geven onze cursussen te volgen, werkten we nieuwe cursusformules uit! Vanaf september bieden we een aantal cursussen ook online aan!

Cursisten kunnen vanaf nu kiezen tussen 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online 1 dag na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, dien je een account aan te maken op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link.

 

Berperkingen op het aantal cursisten ter plaatse!

Wil je zeker zijn van je plaats, registreer dan snel! Als het aantal toegelaten personen ter plaatse bereikt is, zal gekeken worden naar de inschrijvingsdatum! Dit is de datum waarop je inschrijving door onze administratie verwerkt is. Inschrijvingen worden pas verwerkt op het moment dat de betaling ontvangen is!

 

Word nu lid van Urania! Jouw steun is nodig!

Wil je ons extra steunen in deze moeilijke periode, kies dan voor de bijkomende CORONAGIFT van 10 euro bovenop je lidgeld. We zijn je hiervoor zeer dankbaar!

 

 

Lidgeld

Het lidgeld voor het werkjaar 2020-2021 bedraagt 40 euro.

Een tweede persoon op hetzelfde adres krijgt een korting van 20 euro. Vanaf de 3de persoon op hetzelfde adres is het lidmaatschap gratis.

Jongeren onder de 18 en studenten krijgen een korting van 3 euro (niet cumuleerbaar met gezinskorting).

 

Hoe inschrijven

 • Ter plaatse bij Urania, tijdens onze openingsuren. Betaling cash of met Bancontact. *** TIJDENS DE ZOMERMAANDEN ZIJN WE ELKE NAMIDDAG OPEN, ALSOOK OP DINSDAG- EN VRIJDAGAVOND - zie ook https://www.urania.be/urania/nieuws/uranias-coronazomer **

 • Vul onderstaand formulier in . Stort het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE94 4056 0376 5114 van Volkssterrenwacht Urania, met vermelding "lidmaatschap" en je naam.

 • Je lidmaatschap wordt pas verwerkt als wij je betaling per overschrijving ontvangen hebben. Je inschrijvingsbewijs wordt per e-mail toegestuurd. 

 • Je lidkaart leggen we klaar aan het Urania-onthaal. Op verzoek sturen we je lidkaart per post op.

 

 

BEN JE REEDS LID EN WIL JE JE LIDMAATSCHAP VERNIEUWEN? Als je een account op de website hebt, log dan in en vernieuw deze pagina. Je gegevens zijn dan automatische ingevuld!

  

Als lid van Volkssterrenwacht Urania geniet je van volgende voordelen:

 • Je kan inschrijven voor één of meerdere Urania-cursussen.
 • Bij het aanmaken van een account op de website krijg je toegang tot exclusieve informatie voor leden.
 • Je geniet korting in Urania’s Astroshop
 • Je ontvangt een bibliotheekkaart waarmee je boeken en dvd’s gratis ontleent.
 • Je neemt gratis deel aan kijkavonden en bezoekt gratis het Uraniaplanetarium.
 • De waarnemingsinfrastructuur staat ter beschikking van alle leden.
 • Vijfmaal per jaar ontvang je De Sterrenwachter, het tijdschrift voor Uranialeden.
 • Via de elektronische ledennieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten en wetenswaardigheden.
 • Je bent welkom op de talrijke Urania-activiteiten: werkgroepen, workshops, waarnemingsweekends, uitstappen,...
 • In onze astrobar ben je tijdens de openingsuren altijd welkom voor een drankje en een babbel.
 • Via Urania krijg je het groepstarief bij de Vereniging voor Sterrenkunde (aanbod geldig tot eind oktober!).

 

Word medewerker/vrijwilliger

 • Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Vrijwilligers zijn heel erg welkom! Contacteer Marc Van den Broeck voor meer info.

 

Lidgeld

Het Urania werkjaar loopt van september tot september.  Inschrijven kan het hele jaar door, maar het lidmaatschap gaat altijd effectief in vanaf september.  Schrijf je als lid in na de afsluiting van het werkjaar eind mei, dan geldt je inschrijving voor het volgende werkjaar!

Het lidgeld is jaarlijks betaalbaar, en bedraagt 40 euro voor het werkjaar 2020 - 2021

Een tweede persoon op hetzelfde adres krijgt een korting van 20 euro. Vanaf de 3de persoon op hetzelfde adres is het lidmaatschap gratis.

Jongeren onder de 18 en studenten krijgen een korting van 3 euro (niet cumuleerbaar met gezinskorting).

     

 

Cursussen
Ik verleen hierbij toestemming voor het gebruik van de vermelde persoonsgegevens door Urania Volkssterrenwacht. De persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van Urania-activiteiten, zijn niet publiek toegankelijk en worden niet doorgegeven aan derden.