Sterrenhemel-vaart

Sterren kijken vanop de Schelde

 

Op zaterdagavond 5 mei pakt Urania uit met een origineel evenement ter ondersteuning van het planetariumproject.

In samenwerking met Flandria organiseren we een unieke sterrenhemel-vaart op de Schelde.

 

 

 

PROGRAMMA

Om 20u30 scheep je in in het pittoreske havendorp Lillo. Om 21u worden de trossen losgegooid en vaar je een uur stroomafwaarts, tot voorbij de Bocht van Bath, aan het Verdronken Land van Saeftinghe.

Onderweg zie je de hemel steeds donkerder worden, als we de lichtjes van de Schelde steeds verder achter ons laten.  Als de weergoden meewerken, geniet je van een prachtige sterrenhemel! Vanop de twee buitendekken leren de Uraniagidsen je de sterrenbeelden aan, en met behulp van vier grote verrekijkers bekijk je verschillende deepsky objecten en de planeet Venus.

Op twee grote LED-schermen wordt een doorlopende presentatie getoond over de sterrenbeelden en de planeet Venus die op dat moment te zien is.

Tijdens de vaart geniet je bovendien van een spectaculaire fulldome planetariumshow in ons gloednieuwe mobiel planetarium, opgesteld op het voordek van het schip.  Deze voorstelling van een 25-tal minuten bestaat uit een introductie over wat er die avond aan de hemel te zien is, gevolgd door een korte spectaculaire fulldome film over het heelal! (*)

Word je van dit alles dorstig, dan kan je terecht in twee bars aan boord! (consumpties zijn niet inbegrepen in de prijs).

Omstreeks middernacht meer je weer aan in Lillo.

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij stormwind en/of onweer wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen. In dat geval heb je van ons een gratis planetarium- en fulldome filmvoorstelling tegoed bij Urania in Hove!

 

 

PRIJZEN EN TICKETS

 

 

 

 

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!