Veelgestelde vragen

Is Urania geopend?

Urania is open voor leden op dinsdag- en vrijdagavond (vanaf 12 juni) vanaf 19.30 uur. Het onthaal/astroshop en de bibliotheek sluiten om 22 uur. De astrobar sluit om 23 uur.

Leden en publiek kunnen Urania individueel of in gezinsverband bezoeken op woensdag- of zondagnamiddag en op en vrijdagavond tijdens een begeleid bezoekmoment.

Een bezoekmoment bestaat uit een planetarium- en filmvoorstelling en een bezoek aan de waarnemingstoren. De permanente kan vrij bezocht worden. Voor of na het bezoek kan er in de astrobar iets geconsumeerd worden. B

Tickets voor een bezoekmoment kosten 10 euro per persoon en dienen vooraf online aangekocht en betaald te worden. 

 

 

Meer info over de coronamaatregelen die van toepassing zijn bij een bezoek: https://www.urania.be/content/maatregelen-coronavirus

 

Ik ben Uranialid. Kan ik dan naar een publiek bezoekmoment komen?

Ja, mits reservatie vooraf! In juli en augustus is Urania elke namiddag geopend alsook op dinsdag- en vrijdagavond. De bezoekmomenten starten om een vastgelegd uur en met een vastgelegd programma. Tickets dienen vooraf gereserveerd te worden, ook voor leden.  Als Uranialid hoef je je ticket niet te betalen! Zo ga je te werk:

 
Wil je met het gezin komen, maar is niet ieder gezinslid lid van Urania? Doe dan 2 afzonderlijke aankopen voor je tickets: 1 voor de betalenden en 1 voor het/de Uranialid/leden.
 
 
 
Meer info over de coronamaatregelen die van toepassing zijn bij een bezoek: https://www.urania.be/content/maatregelen-coronavirus

 

Voor leden: wat is het verschil tussen de Ledentafel en een publiek bezoekmoment?

De Ledentafel is een bezoekformule enkel voor onze leden en hun bubbel (familie, vrienden), elke namiddag in juli en augustus, tussen 14 en 17 uur.

  • Een reservatie voor een ledentafel geeft je toegang tot de Astrobar, de tentoonstellingen, het Aurorium en de waarnemingstoren (als er een gids aanwezig is). Als er nog vrije plaatsen zijn voor de bezoekmomenten (planetarium- en filmvoorstelling, bezoek aan de waarnemingstoren), kan je daarbij aansluiten.  Voor leden is dit gratis, niet-leden van het gezelschap betalen het voordeeltarief van 5 euro (ipv 10 euro), ter plaatse aan het onthaal te betalen.

Een bezoekmoment staat open voor het publiek. Een bezoekmoment bestaat uit een planetarium- en filmvoorstelling en een bezoek aan de waarnemingstoren. De permanente en de zomertentoonstelling, alsook het Aurorium (poollichtbeleving) kunnen vrij bezocht worden. Voor of na het bezoek kan er in de astrobar iets geconsumeerd worden. Bij mooi weer is er een buitenterras.

  • Tickets kosten 10 euro maar leden hoeven dit niet te betalen (zie hierboven).

 

Is de astrobar geopend?

Ja, vanaf 12 juni is de astrobar geopend op vrijdag- en dinsdagavond, van 19.30 uur tot 23 uur.

Uranialeden zijn dan van harte welkom! Vooraf aanmelden om iets te komen drinken op dinsdag- of vrijdagavond in de astrobar is niet nodig.

In juli en augustus is de astrobar ook ELKE NAMIDDAG open van 14 tot 17 uur, in het kader van de bezoekmomenten en de ledentafel. Vooraf aanmelden is dan wel noodzakelijk. Bij mooi weer is er een buitenterras!

 

 

Is de bibliotheek geopend?

ENKEL VOOR URANIALEDEN

Vanaf 12 juni is de bibliotheek terug open op vrijdag- en dinsdagavond, van 19.30 uur tot 22 uur.

 

 

Is de astroshop geopend?

Vanaf 12 juni is de astroshop terug open op vrijdag- en dinsdagavond van 19.30 uur tot 22 uur.

Daarnaast is de astroshop open op afspraak. Een afspraak maken doe je telefonisch via 0475/29 11 31

 

Zijn er momenteel kijkavonden op vrijdagavond?

Nee, er zijn geen publieke kijkavonden. Tijdens het bezoekmomenten (dinsdag- en vrijdagavond) is er wel een kort bezoek aan de waarnemingstoren maar echte kijkavonden met extra telescopen zijn er momenteel nog niet.

 

 

 

 

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!