Wegbeschrijving

(klik om te vergroten)

LINK NAAR GOOGLE MAPS

 

De wagen / privébus

Vanop Antwerpse ring (vanuit Nederland): Op de Antwerpse Ring (R1) neem je afrit "Berchem" (afrit 4). Je komt dan uit op de Grote Steenweg/Mechelsesteenweg (N1), die je gedurende 5.3km moet volgen richting Mechelen. Je rijdt dan door Berchem en het centrum van Mortsel. Na een tijdje zie je aan je rechterkant (aan verkeerslichten) een Maes-benzinestation. Bij de daaropvolgende lichten moet je naar links. Je komt op een rotonde terecht, waar je de tweede straat rechts neemt. De eerste straat rechts is dan de Jozef Mattheessensstraat. Je vindt Volkssterrenwacht Urania aan de linkerkant.

Vanop Antwerpse ring (vanuit Gent): Op de Antwerpse Ring (R1) neem je afrit "Wilrijk" (afrit 5, aan het "Crowne Plaza Hotel"). Daar ga je linksaf, de brug over. Na de brug ga je onmiddellijk rechtsaf, en neem je de Singel (R10) richting Berchem. Bij de eerste lichten (aan de kerk) draai je rechtsaf, de ring over en de Grote Steenweg/Mechelsesteenweg (N1) op, die je gedurende 5.3km moet volgen. Je rijdt dan door Berchem en het centrum van Mortsel. Na een tijdje zie je aan je rechterkant (aan verkeerslichten) een Maes-benzinestation. Bij de daaropvolgende lichten moet je naar links. Je komt op een rotonde terecht, waar je de tweede straat rechts neemt. De eerste straat rechts is dan de Jozef Mattheessensstraat. Je vindt Volkssterrenwacht Urania aan de linkerkant.

Vanuit Mechelen: Volg de Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg (N1) richting Antwerpen tot in Kontich. Je komt aan een kruispunt met lichten, een Texaco-benzinestation en een Delhaize. Hier draai je naar rechts (let wel, dit is een onoverzichtelijk kruispunt, om op de Vredestraat te geraken moet je even rechts en dan weer links). Vervolgens neem je nog eens de eerste straat rechts en dan de eerste links: dit is de Jozef Mattheessensstraat. Na een kruispunt vind je de sterrenwacht aan je rechterkant.

Vanuit het centrum van Hove: Aan het kruispunt aan de kerk neem je de Geelhandlaan. Op de hoek van de Geelhandlaan en de tweede straat naar rechts staat een pijl met "Urania". Hier draai je af. Aan het einde van deze straat draai je naar links en rijd je een brug op. Daarna kom je op een rotonde. Je draait mee en neemt de derde straat op je rechterkant. De Jozef Mattheessensstraat is de eerste straat rechts. De sterrenwacht bevindt zich daar aan je linkerkant.

Het openbaar vervoer

De Lijn: De lijnen 91 , 92 en 243 houden halt op minder dan 5 min wandelen van de sterrenwacht. Plan je route via de routeplanner van de lijn.

De Trein: Volkssterrenwacht Urania is niet ver gelegen van de spoorlijn tussen Antwerpen en Brussel. Je stapt af in het station van Hove en wandelt zo'n 10 min via de wandelweg. (Zie plannetje)

De Fiets

Fietsostrade Antwerpen-Mechelen: Volkssterrenwacht Urania is gelegen op 650 meter van fietsknooppunt 62. Onderweg is er een fietspunt (station Mortsel-Oude God) voor wie pech mocht krijgen.

 

LINK NAAR GOOGLE MAPS

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!