Urania Mobiel

 

Urania Mobiel: Al sinds 1996 een begrip in Vlaanderen!

 

Urania Mobiel: de sterrenwacht die naar je toekomt!

Voor scholen - van kleuterklas tot hoger onderwijs

Is voor jouw school een bezoek aan een sterrenwacht of planetarium niet haalbaar?

Dan komt Urania Mobiel naar je school!

Een wagen volgestouwd met moderne audiovisuele middelen, traditioneel didactisch materiaal en telescopen…

Urania Mobiel komt naar je school met een aangepast programma voor elke leeftijdscategorie en elke studierichting.

 

 

Wetenschap komt op wervelende wijze tot leven.

Uit de enorme hoeveelheid beschikbare informatie selecteren de medewerkers van Urania Mobiel de mooiste en spectaculairste beelden en animaties.  Maar het blijft niet bij mooie plaatjes alleen!  Op aanschouwelijke wijze worden de leerlingen meegenomen in het boeiende verhaal van sterrenkunde, weerkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen.

Benieuwd naar de inhoud van de beschikbare Urania Mobiel programma’s?   Lees meer….

 

De prijs voor een bezoek van Urania Mobiel aan je school kost 7,00 euro per leerling (met een minimum van 30 lln of 210,00€).  Er zijn geen bijkomende kosten voor bv. verplaatsing,...

 

Ook voor jeugdkampen!

De lichtvervuiling in een groot deel van ons verstedelijkt Vlaanderen laat ons niet meer toe om van een mooie sterrenhemel te genieten. Tijdens het zomerkamp, op een donkere plek ergens ver weg, zijn de sterren wel van de partij. De kampplaats is vaak de ideale plek voor een avondje sterrenkijken!

Waarom geen sterrenkijkavond organiseren? Urania Mobiel komt langs met telescopen, verrekijkers en sterrenkaarten.  Ontdek de sterrenbeelden, bekijk de ringen van Saturnus en de manen van Jupiter met je eigen ogen en speur de hemel af naar nevels en bolhopen.  Wedden dat je ook enkele vallende sterren te zien krijgt?

Prijs: als jeugdkamp geniet je van een speciaal tarief van 270,00 euro, ongeacht de locatie in België.  Voor grote groepen waar meer dan 2 gidsen/telescopen nodig zijn, rekenen we 50,00 euro toeslag per gids/telescoop.

Interesse?  Maak je wensen kenbaar en je wordt spoedig gecontacteerd voor verdere info of afspraken.

 

 

Op zoek naar een boeiende activiteit voor je vereniging of een origineel bedrijfsevenement?

Zoek het eens in hogere sferen met Urania Mobiel en stijg een hele avond op in de wondere wereld van de sterrenkunde.  Met pakkende verhalen over planeten en sterrenstelsels, kometen en meteoren, actuele ruimtevaartmissies en nog veel meer.  Welk onderwerp?  Laat je verrassen of vertel ons waarover we moeten vertellen….  Steeds geïllustreerd met het nodige beeldmateriaal, vers uit de ruimte of historische tijdsdocumenten.  Maar steeds intrigerend….

Bij helder weer: een heuse star-party!   Leer de sterren en sterrenbeelden herkennen aan de hemel via een “wandeling” langs het firmament.  Dan richten we telescopen en verrekijkers op de kraters op de Maan, de ringen van Saturnus, de maantjes van Jupiter, de rode Mars, dubbelsterren open sterrenhopen, bolhopen, nevels en veel meer (uiteraard in functie van de zichtbaarheid op dat moment).

Bekijk een filmpje over het opstellen van de telescopen bij een event waaraan Urania Mobiel meewerkte.

Interesse?  Maak je wensen kenbaar en je wordt spoedig gecontacteerd met een voorstel op jouw maat.

 

 

Urania Mobiel in cijfers...

Sinds de start van Urania Mobiel in 1996 genoten meer dan 2 000 groepen, samen goed voor meer dan 150 000 deelnemers, van een Urania Mobiel voorstelling.

Meer dan 900 scholen, verspreid over 5 Vlaamse en 2 Nederlandse provincies, deden beroep op Urania Mobiel voor een interactieve voorstelling rond sterrenkunde.

De Urania Mobiel legde daarvoor niet minder dan 390 000 km af, dat is van hier tot op de Maan!

 

NIEUW vanaf 2018 en uniek in Vlaanderen: het Mobiele Planetarium

Naast het klassieke Urania Mobiel aanbod is er nu ook het Mobiel Planetarium: een dome van maar liefst 5 meter diameter en 3,5 meter hoog, die ter plaatse opgebouwd wordt en waarin je geniet van een wonderbaarlijke sterrenhemel of een spectaculaire fulldome film!

Vanaf juli 2019 breiden we het Mobiele Planetarium-aanbod nog uit met een dome van maar liefst 7 meter diameter!

 

 

Meer informatie?

Urania Mobiel coördinator Werner Hamelinck helpt je graag verder!  Contacteer Werner, via email of telefonisch op het nummer +32 475 29 11 59, of vul het aanvraagformulier in.

 Volg Urania Mobiel op Facebook!

 

P.S. Kom je liever zelf naar Urania?  Ontdek het uitgebreid aanbod aan bezoek-formules.  Er wacht je een warm welkom!

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!