Videopas

  

MEDEDELINGEN VOOR CURSISTEN

16 oktober 2020 BASISCURSUS STERRENKUNDE - LES VAN 15/10

De les van 15/10 ging door in het Urania-planetarium. Met de technische uitrusting waarover we beschikken, is het niet mogelijk om daar filmopnames van voldoende kwaliteit te maken. Voor de online lessen hermaken we deze les dan ook volledig met een computer-planetariumprogramma, voorzien van de originele audio van de lesgever! Dat is echter een arbeidsintensieve klus die nog enkele dagen in beslag zal nemen. De les zal in de loop van volgende week online komen. Dank voor jullie geduld!

Ook de les van 22/10 is een planetarium-les, die op dezelfde manier zal verwerkt worden. Dus ook op die les zal je volgende week wat langer moeten wachten.

In afwachting van het online komen van de lessen van 15/10 en 22/10 vind je op ons YouTube-kanaal zeker voldoene materiaal om je astronomische honger te stillen!

 

Leer over sterrenkunde, ruimtevaart of weerkunde vanuit je eigen huiskamer!

Vanaf september 2020 start Volkssterrenwacht Urania met online cursusformules!

Al 50 jaar biedt Volkssterrenwacht Urania cursussen over sterrenkunde en aanverwante wetenschappen aan. 

In 2019 experimenteerden we voor het eerst met digitale lessen. In de eerste plaats omdat we met plaatsgebrek kampten in de meest populaire cursus: de Seminaries Sterrenkunde. Ook omdat, door de steeds erger wordende verkeersknoop rond Antwerpen, onze sterrenwacht voor sommigen haast onbereikbaar wordt. En toen kwam corona...

We gingen in lockdown maar besteedden onze tijd nuttig! We zetten alles op punt om je vanaf september 2020 een ruim aanbod aan online cursussen te kunnen aanbieden.

 

Welke cursussen zijn online beschikbaar?

Voor het cursusjaar 2020 - 2021 zijn volgende cursussen digitaal te volgen:

 

Wie kan de online cursussen volgen?

Om een online cursus te kunnen volgen, moet je:

 

Hoe werkt de Videopas?

  • De lessen worden gegeven in de lokalen van Volkssterrenwacht Urania, volgens onze leskalender, voor een live publiek: cursisten met LOKAAL-PAS of COMBI-PAS kunnen de lessen ter plaatse bijwonen.
  • De les wordt opgenomen met camera's.  Na afloop wordt het videobestand gemonteerd tot een afgewerkte les en geüpload naar ons video-platform. 
  • Als cursist heb je toegang tot de lessen waarvoor je een VIDEO- of COMBI-pas hebt. De toegang verloopt via de Urania-website.  Log in op de website met je persoonlijke login. Je vindt de gebruikers-login onderaan de web-pagina.

  • Aangemelde cursisten zien vanop de videopas-pagina (deze pagina) een knop naar de video-pagina('s) van de cursus(sen) waarvoor ze ingeschreven zijn.  

  • Op de videopagina staat de recentste les bovenaan de pagina. Daaronder staan alle voorgaande lessen. 
  • De lessen blijven online tot het einde van het cursusjaar en kunnen in die periode een onbeperkt aantal keer bekeken worden.

  

Wanneer komen de lessen online?

  • We streven ernaar om de lessen de dag na de live-les online te zetten. Voor lessen die door externe sprekers worden gegeven (seminaries sterrenkunde) kan dit iets langer duren.

 

Hoe lang blijven de lessen online?

  • De lessen blijven online tot het einde van het cursusjaar.

 

Kan ik vragen stellen aan de lesgever en hoe gaat dat dan in zijn werk?

  • Ja dat kan. Stel je vraag via het formulier op de videopagina van elke cursus. Wij geven de vraag door aan de lesgever, en sturen je het antwoord door van zodra wij dat ontvangen.

 

Is er een syllabus, presentaties of ander cursusmateriaal en waar vind ik dat?

  •  De presentaties van de cursussen zijn raadpleegbaar via de cursuspagina van de desbetreffende cursus.