Videopas

  

MEDEDELINGEN VOOR CURSISTEN

28 september 2020 Kalenderaanpassing KORTE CURSUS STERRENKUNDE

Er is een kalenderwijziging voor de korte cursus sterrenkunde. De lessen 4 en 5 (over "het planetenstelsel" en "planetoïden, kometen en meteoren") zijn naar voor geschoven, naar resp. 2 en 9 oktober. De lessen 1, 2 en 3 ("hemelkalender", "hemel in beweging" en "praktische sterrenkunde") volgen daarna.  Zie ook https://www.urania.be/urania/cursussen/Korte-Cursus-sterrenkunde)

19 september 2020

*** UPDATE 28 september 2020***

videopassen voor basiscursus en seminaries sterrenkunde zijn bijgewerkt. Ben je hiervoor ingeschreven maar zie je de knoppen naar de cursus niet, dan is je account (nog) niet in orde of heb je nog geen account!

We krijgen veel inschrijvingen voor onze online cursussen! Momenteel gebeurt het toekennen van de juiste gebruikersrechten aan cursisten met een videopas nog manueel. Daarom kan het zijn dat er enkele dagen vertraging zit tussen het aanmaken van je account en je toegang tot je videopas-pagina('s). We werken alle inschrijvingen zo vlug mogelijk bij! Dank voor je geduld en je begrip.

Voor nieuwe leden: wacht met het aanmaken van je account tot je je inschrijvingsbewijs ontvangen hebt! Je inschrijvingsbewijs wordt je per e-mail toegestuurd en daarin vind je je Urania-lidnummer en -initialen die nodig zijn om je account op de juiste manier aan te maken. 

 

Oudere mededelingen: zie onderaan deze pagina of klik hier.

 

Leer over sterrenkunde, ruimtevaart of weerkunde vanuit je eigen huiskamer!

Vanaf september 2020 start Volkssterrenwacht Urania met online cursusformules!

Al 50 jaar biedt Volkssterrenwacht Urania cursussen over sterrenkunde en aanverwante wetenschappen aan. 

In 2019 experimenteerden we voor het eerst met digitale lessen. In de eerste plaats omdat we met plaatsgebrek kampten in de meest populaire cursus: de Seminaries Sterrenkunde. Ook omdat, door de steeds erger wordende verkeersknoop rond Antwerpen, onze sterrenwacht voor sommigen haast onbereikbaar wordt. En toen kwam corona...

We gingen in lockdown maar besteedden onze tijd nuttig! We zetten alles op punt om je vanaf september 2020 een ruim aanbod aan online cursussen te kunnen aanbieden.

 

Welke cursussen zijn online beschikbaar?

Voor het cursusjaar 2020 - 2021 zijn volgende cursussen digitaal te volgen:

 

Wie kan de online cursussen volgen?

Om een online cursus te kunnen volgen, moet je:

 

Hoe werkt de Videopas?

  • De lessen worden gegeven in de lokalen van Volkssterrenwacht Urania, volgens onze leskalender, voor een live publiek: cursisten met LOKAAL-PAS of COMBI-PAS kunnen de lessen ter plaatse bijwonen.
  • De les wordt opgenomen met camera's.  Na afloop wordt het videobestand gemonteerd tot een afgewerkte les en geüpload naar ons video-platform. 
  • Als cursist heb je toegang tot de lessen waarvoor je een VIDEO- of COMBI-pas hebt. De toegang verloopt via de Urania-website.  Log in op de website met je persoonlijke login. Je vindt de gebruikers-login onderaan de web-pagina.

  • Aangemelde cursisten zien vanop de videopas-pagina (deze pagina) een knop naar de video-pagina('s) van de cursus(sen) waarvoor ze ingeschreven zijn.  

  • Op de videopagina staat de recentste les bovenaan de pagina. Daaronder staan alle voorgaande lessen. 
  • De lessen blijven online tot het einde van het cursusjaar en kunnen in die periode een onbeperkt aantal keer bekeken worden.

  

Wanneer komen de lessen online?

  • We streven ernaar om de lessen de dag na de live-les online te zetten. Voor lessen die door externe sprekers worden gegeven (seminaries sterrenkunde) kan dit iets langer duren.

 

Hoe lang blijven de lessen online?

  • De lessen blijven online tot het einde van het cursusjaar.

 

Kan ik vragen stellen aan de lesgever en hoe gaat dat dan in zijn werk?

  • Ja dat kan. Stel je vraag via het formulier op de videopagina van elke cursus. Wij geven de vraag door aan de lesgever, en sturen je het antwoord door van zodra wij dat ontvangen.

 

Is er een syllabus, presentaties of ander cursusmateriaal en waar vind ik dat?

  •  De presentaties van de cursussen zijn raadpleegbaar via de cursuspagina van de desbetreffende cursus.

 

 

MEDEDELINGEN VOOR CURSISTEN

19 september 2020

We krijgen veel inschrijvingen voor onze online cursussen! Momenteel gebeurt het toekennen van de juiste gebruikersrechten aan cursisten met een videopas nog manueel. Daarom kan het zijn dat er enkele dagen vertraging zit tussen het aanmaken van je account en je toegang tot je videopas-pagina('s). We werken alle inschrijvingen zo vlug mogelijk bij! Dank voor je geduld en je begrip.

Voor nieuwe leden: wacht met het aanmaken van je account tot je je inschrijvingsbewijs ontvangen hebt! Je inschrijvingsbewijs wordt je per e-mail toegestuurd en daarin vind je je Urania-lidnummer en -initialen die nodig zijn om je account op de juiste manier aan te maken. 

 

18 september 2020

Het cursusjaar is gestart! Voor wie er niet ter plaatse bij kon zijn, je kan de les herbekijken via deze link:

https://youtu.be/rDJCOShfC40

Cursisten met een videopas vinden deze les begin volgende week ook op hun videopas-pagina!