IT

IT bij Urania

Een organisatie zonder IT-infrastructuur is ondenkbaar heden ten dage. Een sterrenwacht zonder computers, dat is natuurlijk nog veel erger dan een café zonder bier.  Een café met bier hebben we, en computers ook! 

Urania heeft een computernetwerk met alles erop en eraan. Urania medewerkers kunnen inloggen op de pc’s in de administratieve ruimte, de bib of het onthaal.... Ze hebben een email-adres, eigen schijfruimte op de server en toegang tot publieke bestanden op de server. Alle leden kunnen een login voor de website aanvragen, om extra informatie te raadplegen op de site. Kom je op Urania als lid of als bezoeker, staat het draadloze WIFI netwerk tot je beschikking. Op de beeldschermen in de astrobar en de astroshop wordt actuele informatie getoond. De Urania website wordt constant gemonitored en online gehouden.

Dat alles komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Het Urania IT team is dag en nacht (en dat laatste mag je geregeld letterlijk nemen) in de weer om heel deze infrastructuur up-and-running te houden, virusvrij, performant en met de actueelste technologie. Ze beheren de hard- en de software en de gebruikersaccounts. Ze zorgen ervoor dat printers blijven werken en de WIFI in de lucht blijft. Ze maken backups en zorgen voor de aankoop van het noodzakelijke IT-materiaal.  Dat doen ze bovendien geheel op vrijwillige basis!

Maak kennis met het IT-team

Jeroen Dries – Urania systeembeheerder

Naast zijn drukke job als System Engineer in de bankwereld, is Jeroen sinds enkele jaren verantwoordelijk voor IT binnen Urania.

Informaticabeheer binnen een vzw brengt veel mogelijkheden met zich mee en die laat hij dan ook niet links liggen. “Door de dagelijkse inzet van het IT-team slagen we erin om voor Urania een ‘state-of-the-art’-systeem te voorzien. Omdat we een klein team zijn, hebben we van A tot Z alles onder controle en krijgen we de mogelijkheid om dagelijks bij te leren, te experimenteren, enz.”

 

 

 

Jona Gladines - Urania webmaster

In het dagelijkse leven is Jona PHD student bij Uantwerpen.

Jona is de rechterhand van Jeroen en neemt ook het beheer van de Urania-website onder zijn hoede. 

Met een opleiding tot industrieel ingenieur Elektronica-ICT heeft hij wel wat kennis opgebouwd over zowel computer-software als -hardware, gaande van het programmeren van micro controllers tot het creëren van custom software voor pc’

 

 

Urania Helpdesk

De IT infrastructuur van Urania is er niet alleen om medewerkers bij hun taken te helpen. Zij staat ter beschikking van alle leden om je te helpen bij het uitoefenen van je astronomische hobby. Denk bijvoorbeeld aan allerlei astronomische en beeldbewerkingssoftware, telescoopbesturing, uitwisselen van waarnemingsresultaten, verwerken van radiowaarnemingen,...

Om gebruik te maken van het netwerk heb je een persoonlijke account nodig. Om die aan te vragen stuur je een e-mail met je naam en je verzoek naar helpdesk@urania.be

Contact

Heb je een vraag of wil je een storing melden?
Wil je een account of bijkomende software aanvragen?
Heb je een klacht of een suggestie?

Stuur een e-mail naar helpdesk@urania.be

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!