Driedaagsen en zomerkamp

Meerdaagse activiteiten

De sterrenhemel boven Hove kampt met een behoorlijke portie lichtvervuiling. Drie keer per jaar trekt Oberon erop uit, op zoek naar donkerdere sterrenhemels.

Herfst- en paasdriedaagse

In de periode rond de herfst- en paasvakantie is de sterrenhemel magnifiek, dus zoekt Oberon een kamphuis voor twee nachten en hoopt iedereen op helder weer. Van vrijdagavond tot zondagmiddag is de jeugdwerking weg voor een weekend dat gevuld is met werkkringen, activiteiten en hopelijk veel sterren. Zit het weer tegen? Dan is er een NAP (niet-astronomisch programma) en hebben we toch een gezellige avond.

Heb je graag meer informatie over de komende driedaagse? Onze Driedaagseleider helpt je graag!


Het grote Oberonkamp

Driedaagsen zijn altijd voorbij voor je het beseft. Wat jammer...

Gelukkig duurt het Oberonkamp veel langer!

Oberonkamp? Ja, begin augustus trekt Oberon erop uit, op zoek naar de beste stukjes nachthemel die onze contreien. Het hoofddoel? Waarnemen tot het ochtendgloren! We nemen telescopen en verrekijkers mee om planeten en nevels te bewonderen. De jaarlijkse meteorenzwerm Perseïden zorgt voor een mooi spektakel en is één van de hoogtepunten voor de meteoorwaarnemer. Wolken? Daar kijken we door met onze radioantenne!

Overdag verdiepen we ons in de sterrenkunde tijdens leerrijke werkkringen en leuke projectjes, maar een Oberonkamp is meer dan dat. Al wandelend verkennen we de omgeving en een weide wordt omgetoverd tot een geimproviseerd voetbal- en spelletjesveld, of tot een lanceerplaats. 's Avonds nemen we de sterrenhemel waar. Is het bewolkt, organiseren we een NAP (niet-astronomisch programma). Dat kan van alles zijn, van een spannende quiz tot een avontuurlijk nachtspel.

Praktisch:

  • Elk jaar in de maand augustus
  • 20 tot 40 deelnemers
  • 10 nachten
  • toelating om laat op te blijven (om waar te nemen uiteraard!)
  • op zoek naar de duisterste stukken in België of Noord-Frankrijk.

 

Nog vragen? Stel ze aan de kampleider!