Urania Mobiel

Urania Mobiel - de sterrenwacht die naar je toekomt!

 

Voor scholen - van kleuterklas tot hoger onderwijs

Is voor jouw school een bezoek aan een sterrenwacht of planetarium niet haalbaar? Urania Mobiel komt naar je school met een aangepast programma voor elke leeftijdscategorie en elke studierichting.  Een wagen volgestouwd met moderne audiovisuele middelen, traditioneel didactisch materiaal en telescopen… maar vooral: een enthousiaste en beslagen lesgever!

 

Wetenschap komt op wervelende wijze tot leven!

Uit de enorme hoeveelheid beschikbare informatie selecteren de medewerkers van Urania Mobiel de mooiste en spectaculairste beelden en animaties.  Maar het blijft niet bij mooie plaatjes alleen!  Op een interactieve en actieve manier worden de leerlingen meegenomen in het boeiende verhaal van sterrenkunde, weerkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen.

 

Benieuwd wat er zoal mogelijk is?

Programma's Urania Mobiel

 

Ook voor (jongeren)organisaties, verenigingen of bedrijven!

Zoek het eens in hogere sferen met Urania Mobiel en stijg een hele avond op in de wondere wereld van de sterrenkunde.  Met pakkende verhalen over planeten en sterrenstelsels, kometen en meteoren, actuele ruimtevaartmissies en nog veel meer.  Welk onderwerp?  Laat je verrassen of vertel ons waarover we moeten vertellen….  Steeds geïllustreerd met het nodige beeldmateriaal, vers uit de ruimte of historische tijdsdocumenten.  Maar steeds intrigerend….

Bij helder weer: een heuse star-party!   Leer de sterren en sterrenbeelden herkennen aan de hemel via een “wandeling” langs het firmament.  Dan richten we telescopen en verrekijkers op de kraters op de maan, de ringen van Saturnus, de maantjes van Jupiter, de rode Mars, dubbelsterren, bolhopen, nevels en meer (uiteraard in functie van de zichtbaarheid op dat moment).

 

 

Prijzen

De prijs voor een bezoek van Urania Mobiel aan je school kost 7 euro per leerling (met een minimum van 30 leerlingen of 210 euro).  Daarin is alles inbegrepen: verplaatsingskosten, materiaal, ervaren educatieve medewerker(s).

De prijs voor een voordracht- en/of sterrenkijkavond bedraagt 290 euro.  Voor grote groepen waar meer dan 2 gidsen/telescopen nodig zijn, rekenen we 50,00 euro toeslag per gids/telescoop.

 

 

Uniek in Vlaanderen: Urania's Mobiel Planetarium!

Naast het klassieke Urania Mobiel-aanbod is er ook het Mobiel Planetarium: een dome van maar liefst 5 of 7 meter diameter, die ter plaatse opgebouwd wordt en waarin je geniet van een wonderbaarlijke sterrenhemel of een spectaculaire fulldomefilm!

Image
Mobiel Planetarium

 

 

Meer over het Mobiel Planetarium

 

Meer informatie of Urania Mobiel boeken?

Urania Mobiel-coördinator Werner Hamelinck helpt je graag verder!  Contacteer Werner, via email of telefonisch op het nummer +32 475 29 11 59, of vul het aanvraagformulier in.

Urania Mobiel-aanvraag