Schoolbezoek - Kleuters

Programma

Een speelse en leerrijke tocht van ca. 100 minuten doorheen de ruimte voor kindjes uit de 3de kleuterklas.

Reserveer je bezoek

Expo

De kleuters trekken hun denkbeeldige ruimtepakken aan en vertrekken met de Space Shuttle richting de ruimte. Ze vliegen voorbij het sterrenbeeld Grote Beer en reizen langs de planeten. Schud zeker de benen los, want voor elke planeet is er een aangepaste planetenmove! Opgelet want verderop kom je de botsende ruimterotsen tegen. De ideale moment om eens een ruimtesteen (meteoriet) van dichtbij te bestuderen. 

Planetarium

In het moderne Urania planetarium reizen de kleuters kort doorheen de avondhemel, planeten spotten, ontplofte sterren bewonderen, de maan ontdekken, ... Aansluitend toont het ruimtewezentje Paxi (ESA) het zonnestelsel in 360°! 

Telescopen

Hoog in de waarnemingstoren staan de telescopen van Urania op de hemel gericht. De felle zon is gevaarlijk voor onze ogen, maar met de speciale sterrenkijker van Urania kijk je bij helder weer naar haar schattige sproetjes (zonnevlekken)!

Kinderen kijken naar het schaalmodel van de Grote Beer
Planetarium Paxi

Praktisch

Gelieve het bezoek minimaal 2 weken vooraf te reserveren. De datum wordt in overleg met de school bepaald. 

Duur: 2 uur – kwartiertje pauze inbegrepen  

Prijs: 6 € per kleuter (minimum 90 €) – begeleiding gratis.

Aantal: aanbevolen minimum 15 kl. – maximaal 75 kl.

Gids: 1 gids per maximaal 25 kleuters inbegrepen.

Voor vragen of opmerkingen neem je contact op via bezoeken@urania.be of bel je naar 03 455 24 93.

Picknicken

Klassen die ter plaatse wensen te picknicken, kunnen gratis gebruik maken van de Astrobar mits reservatie. We vragen enkel om de ruimte netjes achter te laten. Wie dat wenst, koopt een (fris)drank aan slechts 1,5 € per leerling.