Maanvaart op vrijdagavond 19 juli

19 juli 2024 - 19:00 tot 23:30
Type activiteit:
Evenement
Maanvaart

*** VOLZET ***

 

Een avond op het water onder de sterren en de maan

Twee iconen uit Antwerpen, Volkssterrenwacht Urania en rederij Flandria, nemen je vrijdagavond 19 juli mee voor een unieke maanvaart doorheen de dokken van de Antwerpse haven.

Om 19 uur scheep je in aan het Asiadok-Westkaai (Antwerpen) waar je verwelkomd wordt met een aperitiefje. Om 20.30 uur worden de trossen losgegooid voor een 3-uur durende vaart! Je vaar door de dokken van de Antwerpse haven, met de "lichtjes van de Schelde" als decor voor een wondermooie zonsondergang. Daarna kijken we naar de bijna volle maan! Vanop de twee buitendekken leren de Uraniagidsen je de sterrenbeelden aan met behulp van sterke lichtpijlen. We nemen verrekijkers mee waardoor je naar de hemel kan kijken. Heb je zelf een goeie verrekijker, neem die dan zeker mee!

Maar er is meer! 

Tijdens de vaart trakteert Uraniagids Roger Van der Linden je op een boeiende causerie over de maan. Een spectaculaire fulldome planetariumshow in de mobiele koepel, opgesteld op het voordek van het schip, krijg je er als extraatje bovenop! (*)

Ook serveren we tijdens de vaart "Puntzak frietjes met mayo".

Omstreeks 23.30 uur meer je weer aan in het Asiadok. 

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen. Ter compensatie krijg je dan 1 ticket ter waarde van 11,- euro voor een bezoek aan het Urania planetarium in Hove.

 

Kostprijs: 64 euro per persoon.

Uranialeden betalen 59 euro per persoon.

 

Koop nu je tickets

 

Inbegrepen in de prijs: 

→ Rondvaart van 3 uur

→ Welkomstdrankje

→ Causerie over de maan

→ Begeleiding door Uraniagidsen om je de sterrenbeelden te tonen

→ Planetariumshow (onder voorbehoud van weerscondities)

→ Puntzak frietjes met mayo

 

PRAKTISCH

WANNEER? Vrijdagavond 19 juli 2024 

Inschepen vanaf 19 uur.

WAAR? Asiadok Westkaai, Antwerpen.

KLIK HIER VOOR KAART

WEGBESCHRIJVING

 

AFVAART om 20.30 uur stipt. Wees tijdig aanwezig, de boot wacht niet!

Terug omstreeks 23.30 uur.

 

BELANGRIJK:  

DEZE ACTIVTEIT GAAT ENKEL DOOR BIJ HELDER WEER OF OPKLARINGEN. ALS OP MAANDAG 15 JULI DE WEERSVERWACHTING TE ONGUNSTIG IS VOOR VRIJDAGAVOND 19 JULI WORDT DIT EVENEMENT GEANULLEERD EN KRIJGT U UW GELD TERUG.

Ook als er beslist wordt om de activiteit te laten doorgaan, kunnen we geen garantie geven op mooi weer. We baseren ons op de weersvoorspelling zoals gekend op maandag 15 juli.

 

Benieuwd wat je mag verwachten? Bekijk het foto-album van een vorige editie!

Naar het foto-album