NOCTURNE - De maan

20 april 2024 - 19:00 tot 23:00
Type activiteit:
Evenement
ODD 2023

1 keer per maand is er bij Urania een speciale nocturne. Boeiende avonden in het schemerdonker, met unieke lezingen, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde fulldomefilms,... De nocturnes gaan steeds door op een zaterdagavond.

Start vanaf 19 uur. Ook de astrobar is open. Daar kan je gezellig nakaarten, in het gezelschap van de spreker. Als het weer het toelaat, wordt er vanuit de waarnemingstoren naar maan, planeten en sterrenhemel gekeken vanaf 20 uur. 

Nocturne op zaterdag 20 april maart 2024

Thema: De maan

 

 

Programma

  • Open vanaf 19 uur
  • 20 u: Causerie (duur: 1 uur) over de maan, door Uraniagids Roger Van der Linden.  
  • Bezoek aan de waarnemingstoren vanaf 20 uur en bij helder weer waarnemen van de maan.
    Bezoek aan de Urania-tentoonstelling met unieke collectie meteorieten, en de astrofototentoonstelling met de mooiste opnames van Urania's Astrofotografen.
  • Er zijn die avond ook extra planetariumvoorstellingen: 2 kindervoorstellingen (om 19.15 uur en om 20.15 uur) en om 21.15 uur (na afloop van de causerie) is er een publieke voorstelling.

 

 

 

 

Toegangsprijzen

Nocturne: 5 euro.  Dit ticket geeft toegang tot de Nocturne (tentoonstelling, causerie om 20 uur en waarnemingstoren).

Koop je tickets

Kinderplanetarium: 10 euro. Dit ticket geeft toegang tot de tentoonstelling, het planetarium + 360° kinderanimatiefilm + bezoek waarnemingstoren.

Tickets 19.15 uur

Tickets 20.15 uur

Publieke voorstelling: 11 euro.  Dit ticket geeft je eveneens toegang tot de voordracht om 20 uur, de tentoonstelling, het planetarium + fulldomefilm + bezoek waarnemingstoren.

Tickets publieke voorstelling 21.15 u.

 

Uranialeden nemen GRATIS deel maar dienen eveneens tickets te reserveren. Leden gebruiken hun ledenkortingscode (gecommuniceerd via de ledeninfo) bij aankoop van tickets.