NOCTURNE - Saving Private Orion

03 februari 2024 - 19:00 tot 23:00
Type activiteit:
Evenement
ODD 2023

1 keer per maand is er bij Urania een speciale nocturne. Boeiende avonden in het schemerdonker, met unieke lezingen, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde fulldomefilms,... De nocturnes gaan steeds door op een zaterdagavond.

Start vanaf 19 uur. Ook de astrobar is open. Daar kan je gezellig nakaarten, in het gezelschap van de spreker. Als het weer het toelaat, wordt er vanuit de waarnemingstoren naar maan, planeten en sterrenhemel gekeken. 

Nocturne op zaterdag 3 februari 2024

Thema: Saving Private Orion

 

Programma

  • Open vanaf 19 uur
  • 20 u: Causerie (duur: 1 uur) over het sterrenbeeld Orion, door Uraniagids Roger Van der Linden
  • Bezoek aan de waarnemingstoren en bij helder weer: tellen van de sterren in het sterrenbeeld Orion.
  • Bezoek aan de Urania-tentoonstelling met unieke collectie meteorieten, en de astrofototentoonstelling met de mooiste opnames van Urania's Astrofotografen.
  • Er zijn die avond ook extra planetariumvoorstellingen: 2 kindervoorstellingen (om 19.15 uur en om 20.15 uur) en om 21.15 uur (na afloop van de causerie) is er een publieke voorstelling.

 

Toegangsprijzen

Nocturne: 5 euro.  Dit ticket geeft toegang tot de Nocturne (tentoonstelling, causerie om 20 uur, waarnemingstoren en sterren tellen bij helder weer).

Tickets Nocturne

 

Kinderplanetarium: 10 euro. Dit ticket geeft toegang tot de tentoonstelling, het planetarium + 360° kinderanimatiefilm + bezoek waarnemingstoren en sterren tellen bij helder weer.

Tickets 19.15 uur

 

Tickets 20.15 uur

 

Publieke voorstelling: 11 euro.  Dit ticket geeft je eveneens toegang tot de voordracht om 20 uur, de tentoonstelling, het planetarium + fulldomefilm + bezoek waarnemingstoren en sterren tellen bij helder weer.

Tickets publieke voorstelling 21.15 u. 

 

Uranialeden nemen GRATIS deel maar dienen eveneens tickets te reserveren. Leden gebruiken hun ledenkortingscode (gecommuniceerd via de ledeninfo) bij aankoop van tickets.

 

 

Meer over het project "Saving Private Orion" vind je op deze webpagina van onze collega's van Volkssterrenwacht Armand Pien in Gent:

https://www.armandpien.be/saving-private-orion

 

Sterrenbeeld Orion