Christine Verbeke in finale Vlaamse PhD Cup

12 oktober 2023

Dr. Christine Verbeke behaalde met haar doctoraatsonderzoek over ruimteweer de finale van de Vlaamse PhD Cup 2023. Met jouw stem zet je haar onderzoek meer in de kijker!

Christine Verbeke PhD Cup

Christine was in haar tienerjaren lid van Oberon, Urania's jeugdwerking. Haar zien doorgroeien tot doctor in de astrofysica vervult ons natuurlijk met trots. Ze neemt dit jaar deel aan de Vlaamse PhD Cup en behoort tot de laatste 10 finalisten. In haar doctoraatsstudie ontwikkelde Christine een computermodel om zonnestormen meer accuraat te voorspellen. Dit model wordt ondertussen gebruikt door de Koninklijke Sterrenwacht van België. Met jouw stem kan ze haar onderzoek nog meer in de kijker zetten met onder andere een publicatie in het gerenommeerde EOS magazine!    STEM op Christine! 

 

Bekijk haar pitch via: YouTube.


Lees meer op https://www.phdcup.be/deelnemer/christine-verbeke

Wetenschapscommunicatie  
Christine blijft de missie van van Urania trouw en doet ook aan wetenschapscommunicatie. Ze zet specifiek het ruimteweer op de kaart en was daarbij al te gast bij Nieuwe Feiten op Radio 1 en stond op het hoofdpodium van het Nerdland festival met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel.