Gouverneur Cathy Berx lanceert nieuw logo en nieuwe website

01 september 2023

In aanloop naar het nieuwe werkjaar en de opendeurdagen van 8, 9 en 10 september pakt volkssterrenwacht Urania uit met een nieuw logo en een volledig vernieuwde website. Het was gouverneur Cathy Berx die vrijdagavond beide met een druk op de knop mocht lanceren.

lancering website

Bij de viering van de 50ste verjaardag in 2019 kon Urania terugblikken op een succesvolle groei, zowel in aantal activiteiten en leden als in huisvesting en uitrusting. Het aanbod aan cursussen evolueerde mee met de exponentiëel groeiende kennis van het heelal, de beschikbare waarnemingsapparatuur werd steeds aangepast aan de noden van leden, cursisten en bezoekers.  Stilaan werd het ook tijd voor vernieuwing van logo en website.


Na de festiviteiten van 50 jaar Urania werd achter de schermen gestart met de ontwikkeling van een nieuwe gebruiksvriendelijke website. Daarbij hoort uiteraard ook een nieuw strak en modern ogend logo. Beide werden vrijdagavond in aanwezigheid van gouverneur Berx en burgemeester en schepenen van Hove boven de doopvont gehouden.  Aansluitend werden de aanwezigen uitgenodigd op de Belgische première van de nieuwe film “Moonbase, the next step” (Vlaamse versie ingesproken door Frank Deboosere) en op de nieuwe tentoonstelling rond het Artemis programma van NASA.  Zowel film als tentoonstelling zullen de blikvangers zijn tijdens de komende opendeurdagen met als thema “Terugkeer naar de Maan”.

Mensen in planetarium die naar "Moonbase Next Step" kijken

Tags