Opening zonnestelselpad op zaterdagochtend 16 maart om 10.30 uur.

12 maart 2024

Jarenlang was er in Hove een ‘zonnestelselwandeling’: vertrekkende vanaf de Geelhandlaan ter hoogte van de kerk tot aan het gemeentehuis werd het zonnestelsel uitgelegd aan de hand van een schaalmodel met infoborden. De tand des tijds deed echter zijn werk en het zonnestelselpad was aan renovatie toe, maar is nu opnieuw en volledig vernieuwd te bewonderen!

Zonnestelselpad

Elke stap die je in de Geelhandlaan neemt, komt overeen met 5 miljoen kilometer!

Dit schaalmodel, gelegen langs de Geelhandlaan, toont ons zonnestelsel op schaal 1:7.000.000.000. Alle afstanden zijn in werkelijkheid dus 7 miljard keer groter. Elke stap die je neemt, komt overeen met 5 miljoen kilometer! Ook de grootte van de planeten wordt op dezelfde schaal weergegeven op een infobord aan de start van de wandeling. Het zonnestelselpad bevat de zon, de acht planeten en de planetoïdengordel.

 

Officiële (her)opening

Het lokaal bestuur Hove, Urania en Cultuurregio Zuidrand nodigen iedereen – en vooral gezinnen met kinderen - uit voor de officiële opening van het zonnestelselpad. Onderweg krijg je uitleg bij elke planeet. Na de wandeling krijg je meer info over de wandelapp ‘Het mysterie van de betoverde code’ bij een drankje aan het gemeentehuis. Afspraak op zaterdag 16 maart om 10.30 uur aan de start van de wandeling (Geelhandlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Kapelstraat).

 

 

Woord van dank

Voor de vernieuwing van het zonnestelselpad willen wij graag enkele mensen bedanken: 

  • Voor het ontwerpen van de nieuwe infobordjes: Urania medewerkers Annemie Tijsmans en Matti Agemans. 
  • Voor het drukken van de nieuwe infobordjes: Tom Lievens, Eric Marichal van de firma ChromaLuxe en COLORFIELDS - Fine Art Printing.
  • Voor het plaatsen van de nieuwe infobordjes: de technische dienst van de gemeente Hove.